Арестувани са 15 български граждани за участие в организирана престъпна група

...
Арестувани са 15 български граждани за участие в организирана престъпна група
Коментари Харесай

15 българи са арестувани за производство на нелегални цигари в Испания

Арестувани са 15 български граждани за присъединяване в проведена незаконна група (ОПГ) за изграждане на незаконни заводи за произвеждане на цигари в Испания. Това оповестява ДАНС.
Прочетете още
Иззети над шест милиона къса подправени цигари, както и 33 тона недопечен тютюн на обща стойност над 7,5 млн. евро. В хода на интервенцията е открито, че парите от незаконната активност са изпирани.

От ДАНС оповестиха, че са придобили информация за активността на интернационалните проведени незаконни групи, съпричастни към създаване на незаконни заводи за произвеждане на цигари, снабдяването им със първични материали и консумативи, наемане на служащи, логистично обезпечаване и пласмент на готовата продукция, както и финансиране на цялата незаконна активност. Паралелно с това е установена и употребата на канали за контрабанда на цигарени произведения без бандерол.

С техните испански сътрудници, сред 2023 година и 2024 година, са подхванали дейности за пресичането на ОПГ на територията на Испания. Във финалната фаза на интервенцията, през месеците март и април 2024 година, в испанските градове Мадрид и Лусена са разкрити две незаконни фабрики с съоръжение за произвеждане, пакетиране и дистрибуция на цигарени произведения от известни марки. Цигарите са пласирани в страните от Европейски Съюз. 

Арестувани са общо 20 души като хипотетични членове на незаконна организация, 15 от които са български жители.

Разследването по случая продължава.
 Снимка 662667
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР